zifa.nu

Musik, dans, mode, skönhet, inredning och nöjen

Dags att sätta i båten

Att sätta i båten är något vi båtägare längtar efter hela vintern. Sjösättningen är själva startskottet för båtsäsongen men det finns mycket som kan gå fel och du måste planera i god tid för att sjösättningen skall lyckas. Du behöver också en del prylar. Se över din båt och dina tillbehör i god tid inför sjösättningen och köp hem det du behöver.

Inför sjösättningen

Innan du sätter i båten behöver den bottenmålas. Har du trädetaljer på din båt kan du behöv slipa och lacka dem innan du sjösätter. Kapellet bör du se över i god tid då det kan vara svårt att få tid hos en kapellmakare under båtsäsongen. Det är bra om du följer en checklista innan sjösättningen så du inte missar något. Här är en bra checklista.

När du sjösätter

Är din båt inte alltför stor kan du troligen dra den på en båtvagn efter bilen och själv sjösätta den vid en ramp. Kan du göra detta slipper du boka tid för lyftkran. Du kan dessutom spara en hel del pengar på detta sätt. Ett tips är att åka till rampen kvällen innan och se så att den är öppen. Det finns en del att tänka på innan du backar ner kärran i vattnet.

  • Published On : 2 år ago on
  • Author By :
  • Last Updated : december 6, 2021 @ 12:19 e m
  • In The Categories Of : Tips
';