zifa.nu

Musik, dans, mode, skönhet, inredning och nöjen

Musik och nöjen i Västerås

Om ni har funderationer på att åka till Västerås så kan vi inte annat än att rekommendera detta. Denna central ort i Västmanland var vår sjätte största tätort 2018. vacker belägen vid Mälaren och ungefär tio mil från vår huvudstad så är det en stad som man bör besöka. Det har hittats bebyggelse och annat som härrör från bronsåldern och ett stadssigill från 1200-talet gör att Västerås är en av våra äldsta städer.

Musik och nöjen

Västerås Konserthus är ett ställe som självklart ska besökas om man har ett intresse för musik och underhållning av olika slag. Allt från klassisk musik med Västerås Symfonietta som är en av Sveriges äldsta sammansättningar av musiker. Musiksällskapet startades redan 1883 och är fortfarande en aktiv orkester. 30 musiker är anställda på halvtid och har konserthuset som sin hemmascen. Det kan även förekomma familjeföreställningar, stand-up, jazz och populärmusik i Västerås konserthus.

Boende i Västerås

På Stora Torget 7 så hittar man Stadshotellet som idag drivs av Elite. Så mycket mer centralt boende går det inte att hitta då det gäller hotell i Västerås. Du har närheten till det mesta som staden har att erbjuda. Sedan 1907 så har denna byggnad varit en mötesplats i staden och är idag ett högklassiskt hotell i jugendstil. För att boka så gör du det enklast via webben och deras sajt. Se till att något spännande händer i Västerås Konserthus då ni är på plats i staden.

';