zifa.nu

Musik, dans, mode, skönhet, inredning och nöjen

Upplevelser utöver det vanliga

Att få dela en upplevelse med din närmaste kan vara ett oförglömligt minne för livet. Kanske du är sugen att göra något annorlunda i helgen och vill bli mer underhållen än vanligt?Något som har blivit alltmer populärt är att ge bort en upplevelse till någon för en present utöver det vanliga. Idag kan du hitta alltifrån ölprovningar till att köra en Ferrari eller en flygtur med luftballong.

Flyga luftballong

Detta kanske låter som en dröm, men du kan faktiskt pröva på detta. Att flyga luftballong innebär en upplevelse i stillhet och njutning av din omgivning. I och med att det inte är någon motor så är det tyst och stilla. Ballongerna flygs av piloter som är tränade på detta. Får du blodad tand av din upplevelse och vill ta nästa steg kan man själv bli ballongpilot. Tänk på att det är en tidskrävande process och kräver hängivenhet. Man kan höra av sig till en ballongklubb och fråga mer hur du ska gå till väga. Ballongklubbar hittar du bland annat i Stockholm, Göteborg, Umeå, Malmköping, Malmö, Skövde och Gränna.

Mat och dryck

Om du är intresserad av mat och dryck kan du prova på alltifrån sushikurser till ost och vinprovningar. På en vinprovning brukar du guidas av en sommelier som kan lära dig vilka viner som går ihop med vilken mat. Du kommer att känna smaker du aldrig gjort tidigare. Detta brukar kunna erbjudas i de flesta städer och till och med systembolaget erbjuder vinprovning. Det finns även öl och whisky provningar man kan gå på, om man hellre njuter av de dryckerna.

Höghöjdsbanor

För den som är ute efter lite mer action kan ett besök till en höghöjdsbana vara ett spännande alternativ. Banan tar plats på tjugo meters höjd och involverar balansering, linbaneåkning och klättring. Många banor brukar ha olika svårighetsgrader och åldersbegränsningar. Om man väljer en lättare svårighetsgrad kan hela familjen vara med på denna aktivitet.

Go-cart

Att köra go-cart är något som hela familjen kan pröva på. Go-cart banor finns på många platser i Sverige och väl där får man låna hjälp och overaller. Det är bra om man är några stycken i sällskapet så det kan bli lite tävling av det hela, men man kan köra med andra besökare också. Detta ger verkligen mersmak!

';